• LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, co2 ladder, duurzaamheid, allemaal zijn het dagelijkse begrippen in de bouwwereld. Natuurlijke bronnen worden schaarser en daardoor bepalen zij grotendeels de sterk stijgende kosten in de bouw.

Als groothandelaar in de bouwmaterialen zijn wij van mening hier positief in bij te moeten dragen. Als communicatiekanaal van leveranciers en fabrikanten hebben wij de plicht om op de hoogte te blijven van de veranderingen, te denken aan het aanscherpen van de EPC normering, Cradle to Cradle producten en LCA waarden van materialen.

Uit eigen ervaringen kunnen wij met u praten over duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en het verwarmen van gebouwen door middel van warmtepompen. Door actief te zijn in werkgroepen waarin gewerkt wordt aan de ontwikkeling van energie Nul woningen, zoals de drie HOE Woningen in Hardenberg en het appartementencomplex Hof van Pepijn vergroten wij onze kennis en kunnen wij dit met u delen.

Ook op onze eigen vestigingen maken wij gebruik van Duurzame energie. Zonnepanelen zijn en worden geplaatst op alle locaties en een energiescans is uitgevoerd om het energieverbruik te reduceren. Maatregelen zijn genomen om de besparing uit te voeren.

Onze opbrengsten zijn terug te vinden op:                                     â–ºSunnyportal - overzicht Denekamp                                              â–ºSunnyportal - overzicht Hardenberg

Het scheiden van afval zoals plastic en papier, puin en hout en het gebruik van statiegeld pallets zijn basis voorbeelden voor een groener milieu en kan als normaal worden beschouwd binnen de organisatie van Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel.

Op het gebied van transport en logistiek hebben wij onze visie gezet op het aanschaffen van label A personen auto’s en onze vrachtwagens zijn uitgerust met een euro 5 motor voor een lage uitstoot. Een overall planner voorkomt onnodige ritten en plant samen met de expeditieleiders op de vestigingen de transporten extern en tussen de vestigingen.

Als directie van Kuipers Bouwmaterialen zijn wij bezig met het vastleggen van onze doelstellingen vastgelegd in de CO2 ladder en zullen wij deze de komende jaren tot uitvoering gaan brengen en veranderingen gaan doorvoeren binnen onze organisatie.

 

Vestiging Kuipers Denekamp Edisonweg 4
7591 HK Denekamp
Tel. 0541 - 351396
denekamp@kuipers-bmh.nl

Vestiging Kuipers Emmen Phileas Foggstraat 50
7825 AL Emmen
Tel. 0591 - 676909
emmen@kuipers-bmh.nl
Vestiging Kuipers Hardenberg Kruiwiel 13
7773 NL Hardenberg
Tel. 0523 - 280390
hardenberg@kuipers-bmh.nl

Vestiging Kuipers Veendam Transportweg 7
9645 KZ Veendam
Tel. 0598 - 612375
veendam@kuipers-bmh.nl
Vestiging Kuipers Wolvega Aan de Schipsloot 12
8471 AC Wolvega
Tel. 0561 - 611647
wolvega@kuipers-bmh.nl

Vestiging Kuipers Zwolle Popovstraat 23
8013 RK Zwolle
Tel. 038 - 2031040
zwolle@kuipers-bmh.nl

Klik hier voor onze privacy verklaring